Μπακλαβάς

Συστατικά
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι αμύγδαλα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκομμένα
- 2 ποτήρια καρύδια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι σουσάμι αλεσμένο
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 3 κουταλιές μέλι
- 1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 4 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το μέλι και τα κανελογαρύφαλλα. Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Απλώνουμε λίγη γέμιση και από πάνω απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και στρώνουμε πάλι 4 φύλλα βουτυρωμένα. Κόβουμε τον μπακλαβά σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (χλιαρό) και περιχύνουμε τον μπακλαβά αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.