Χαλβάς

Το σησάμι είναι μια τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας με πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν στην παραγωγή τροφίμων και γλυκισμάτων, όπως αναφέρουν ο Αριστοφάνης, ο Ηρόδοτος και ο Αθηναίος, αλλά και φαρμάκων, όπως αναφέρουν ο Γαληνός και ο Ιπποφάνης. Πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, με σημαντικές ποσότητες βιταμινών όπως Β1, Β2 και Ε, ακόρεστα λιπαρά οξέα σε ποσοστό έως και 80%, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, το σησάμι θεωρείται ένας διατροφικός θησαυρός. Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, θωρακίζει τον οργανισμό από ασθένειες και εμποδίζει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών. Ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και του συκωτιού, προστατεύει από οστεοπόρωση, αγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, ενισχύει το μεταβολισμό και ρίχνει την υψηλή πίεση. Το σησάμι που χρησιμοποιείται στον χαλβά και στο ταχίνι Συνεργασία ξεπλένεται με αλατόνερο και αλέθεται σε μυλόπετρα. Έτσι ο χαλβάς και το ταχίνι Συνεργασία είναι όχι μόνο νόστιμα, αλλά θρεπτικά και υγιεινά. Ο χαλβάς Συνεργασία είναι 100% χειροποίητος.