Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Κόβουμε κομμάτια της ζύμης με ένα κουτάλι, που το βουτάμε συνέχεια σε νερό για να μην κολλάει η ζύμη, και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Για το σιρόπι αναμειγνύουμε το νερό με το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι στους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σησάμι.