Φέτα με φύλλο και μέλι

Συστατικά

  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε 6 ορθογώνια κομμάτια
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κουταλιές μέλι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • Σουσάμι ωμό ή καβουρντισμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το κρατάμε στο ψυγείο ως την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας αραιά ώστε να μπορούν να τυλιχτούν. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε πακετάκι. Για να κολλήσει η ζύμη στα κλεισίματα, βρέχουμε με λίγο νερό ή ασπράδι αυγού. Ζεσταίνουμε το λάδι (όχι να καπνίσει) και τηγανίζουμε τα πακετάκια μας δύο-δύο, γυρίζοντας συχνά με σπάτουλα. Δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί τότε θα βγουν τα υγρά της φέτας και το λάδι θα πιτσιλίσει.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω μέλι Χρυσή Κρήτη και σουσάμι.

Για να είναι πιο τραγανά τα φύλλα μπορούμε τα πακετάκια να τα βάλουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Έτσι, για ένα τραπέζι, μπορούμε να τα προετοιμάσουμε από πριν – ακόμα κι αποβραδίς – και να τα τηγανίσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη λίγο πριν τα σερβίρουμε.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest