Ρακόμελο

Συστατικά

  • 500 ml ρακή
  • 3 κουταλιές μέλι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 4 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ρακή και τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή να μην βράσει γιατί θα εξατμιστεί το οινόπνευμα. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει το μέλι (και πάλι με προσοχή να μην βράσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε μπουκάλι κι αφού κρυώσει το φυλάμε στο ψυγείο. Μπορούμε να το πιούμε κρύο ή ζεσταμένο ελαφρά.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest