Φέτα σε λάδι με βότανα

Συστατικά

  • 1 κιλό φέτα σκληρή
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 5-6 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με τα αρωματικά. Από πάνω κόβουμε τη φέτα σε κύβους και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή το ελαιόλαδο να σκεπάζει τη φέτα. Μετά από 4-5 μέρες η φέτα θα έχει πάρει όλα τα αρώματα από τα βότανα. Αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση αφαιρέστε τα αρωματικά και διατηρείστε τη φέτα στο λάδι και στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μένουν τα βότανα στο λάδι τόσο πιο δυνατή γίνεται η γεύση. Διατηρείται πάνω από ένα μήνα στο ψυγείο.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest