Κρητικός ντάκος με κάπαρη και ρίγανη

Συστατικά

  • 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες
  • 150 γρ. φέτα ή ξυνομυζήθρα
  • 1 κουτάκι ρίγανη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές κάπαρη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάπαρη και το πιπέρι και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κουκουνάρια.

Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα της κάπαρης και σερβίρουμε.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest