Μπακλαβάς

Συστατικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκομμένα
  • 2 ποτήρια καρύδια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι σουσάμι αλεσμένο
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

 

Για το σιρόπι:

  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το μέλι και τα κανελογαρύφαλλα. Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Απλώνουμε λίγη γέμιση και από πάνω απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και στρώνουμε πάλι 4 φύλλα βουτυρωμένα. Κόβουμε τον μπακλαβά σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (χλιαρό) και περιχύνουμε τον μπακλαβά αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest