Ζουρναδάκια

Συστατικά

  • ½ κιλό καρύδια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκοπανισμένα
  • ½ κιλό αμύγδαλα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ χοντροκοπανισμένα
  • 100γρ. σουσάμι καβουρντισμένο και αλεσμένο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη ή μέλι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο

    Για το σιρόπι:

    • 3 ποτήρια ζάχαρη
    • 1 ποτήρι μέλι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    • 3 ποτήρια νερό
    • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη ή το μέλι με τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι και την κανέλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λουρίδες, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζουμε με μια κουταλιά γέμιση αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες ώστε όταν τα τυλίξουμε να μην χυθεί η γέμιση.

Μ’ ένα λεπτό ξύλο (π.χ. με τη λαβή μιας κουτάλας) για βοηθό κι αρχίζοντας από κάτω, το τυλίγουμε και το σουρώνουμε σπρώχνοντας το από τις άκρες προς τα μέσα πάνω στο ξύλο. Το τραβάμε σουρωμένο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Ζεσταίνουμε το λάδι και περιχύνουμε τα μασούρια. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τα ζουρναδάκια μόλις βγουν από τον φούρνο.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest