Κουλουράκια πατουδερά

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 3 πορτοκάλια βρασμένα μαζί με τη φλούδα και λιωμένα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • 2 ποτήρια παξιμάδι κοπανισμένο
  • 500γρ. αμύγδαλα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Για την ζύμη:

    • 1 ποτήρι βούτυρο
    • 1 ποτήρι ανθόγαλα
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό χλιαρό ή αλουσιά (δηλαδή αλισίβα)
    • 1 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Για τη ζύμη ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που δίνονται. Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος καρυδιού, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και κλείνουμε μέσα λίγη γέμιση. Τρίβουμε τη ζύμη και έτσι απλώνεται μέσα η γέμιση (το πατούδο) και πλάθουμε κουλουράκια. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest