Σταφιδόπιτα με γλυκό κυδώνι

Συστατικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 baking powder
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές γλυκό κυδώνι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι σταφίδες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • 500 γρ. αλεύρι
  • Λίγα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ανακατεύοντας πάντα καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στην πίτα. Αν βγει καθαρή τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο αλλιώς το αφήνουμε λίγο ακόμη. Αφού κρυώσει τη σερβίρουμε κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

μοιραστείτε αυτή τη συνταγή:

Facebook
Twitter
Pinterest

Ακόμα πεινάτε; Εδώ έχουμε περισσότερα.